Tuesday, June 11, 2013

Kesä!

Kesä on puhjennut kukkaan vauhdilla. On se niin metkaa, kun ensin kevät oli monta viikkoa myöhässä ja yhtäkkiä kesä alkoi. Kevätkesän värimaailma on vertaansa vailla. Siitä kannattaa nauttia täysin siemauksin. On valoa, lämmintä, puut ja muut kasvit puhkeavat lehteen ja kukkaan. Luonnossa on paljon parantavaa ja tasapainottavaa energiaa, kulkemalla ja oleilemalla luonnon keskellä saa mahtavaa hoitoa ja hienon energialatauksen.
Minulle kevät ja kevät kesä ovat aivan suunnattoman voimaannuttavaa aikaa. Olen ulkoiluttanut kameraani ahkerasti, kuvaten luonnon ihmeitä, vaikka kuvat jäävätkin suurimmaksi osaksi omalle tietokoneelle piiloon. Niihin kuviin on hyvä palata syksyn ja talven koleina ja pimeinä aikoina, tietäen, että kyllä se uusi kevät ja kesä taas tulee. Ovathan syksy ja talvikin hienoja omalla tavallaan ja aikaa kääntyä sisäisyyteen. Kevät ja kesä on ulospäin suuntautumisen aikaa.

Kevät on ollut talvella työstettyjen sisäisten juttujen, itsetutkiskelun tulosten, integroimista jokapäiväiseen olemiseen. Kun kesä humahti vauhdilla kukoistukseen, huomaan että vanhoista kaavoista on helpompi irrottautua ja jatkaa matkaa ihan uudella tavalla. Keväällä kylvetyt ajatukset ovat alkaneet itää ja niistä nousee jo versoja uudenlaisiin asioihin. Nyt on aika hoitaa niitä, niin että ne voivat kasvaa rauhassa kesän valossa ja vahvistua syksyyn ja talveen.

Maailman ja olemisen kokeminen rauhassa siellä, missä kulloinkin olen, tuntuu hyvältä.

Kesä on sopiva sekoitus työnteon, lomailun ja ystävien aikaa, unohtamatta yksinolemisen tärkeyttä.

On jotenkin niin mukavaa nähdä iloisia ja hymyileviä toisiaan tervehtiviä ihmisiä. Lenkkipolulla myös tuntemattomat ihmiset tervehtivät toisiaan helpommin, mikä tuntuu äärettömän hyvältä.

Varmasti on sellaisiakin ihmisiä, jotka eivät pidä kesästä ja sen ilmiöistä ja sekin on hyvä niin. Kaikille onneksi löytyy sopiva vuodenaika, kun Suomessa ollaan. Vuodenajat erottuvat selkeästi toisistaan, mikä tavallaan luo selkeyttä myöskin ihmisen rytmeihin.

Juhannuskesä on pian käsillä ja samalla kesäpäivän seisaus ja meillä on yötön yö. Hyvin voimallista aikaa monella tavalla ja siitä lähdemme pehmeästi laskeutumaan syksyä kohti, mutta varmasti kesä jatkuu vielä monta kuukautta silti.

Sunnuntaina kävin kävelyllä Tampereen kaupungin Arboretummissa, kasvipuutarhassa. Siellä oli kovasti alkukesän tunnelmat ja jo monia kukkia kukkimassa ja hyvin vihreää. Ihmisiä kävelemässä, piknikillä, kahvilassa. Viivähdin tuokion lehmusten lomassa, vanhoissa puissa on niin uskomaton määrä viisautta ja voimaa. Nautin siitä vieläkin, vaikka käynnistäni onkin jo muutama päivä.

Mukavaa mainiota kesän alkua toivottelen kaikille.




No comments:

Post a Comment