Sunday, September 15, 2013

Syksy on alkanut

Niin se vaan kesä on mennyt ja syksy taas tullut. Luonnon kiertokulkua ei voi pysäyttää.
Kesä olikin todella upea ja pitkä tänä vuonna, kaiketi nyt tällainen kesäihminenkin jaksaa pitkän talven sinnitellä menemättä karhun kanssa talvipesään lepäilemään. 
Tuli samoiltua metsässä, uitua järvissä, nautittua lämpimistä ja aurinkoisista päivistä. 

Vaikka haikeilla mielin siirrynkin syksyyn, on silti jännittävää alkaa uusi kausi työrintamalla. 
Kaikenlaista kivaa on tullut eteeni, ja syksyn uudet meditaatio- ja kurssiaikataulut ovat valmistuneet. Meditaatioita aloittelen Tampereella maanantaina 7.10. klo 18-20.30 ja Nokialla sunnuntaina 27.10 klo 16-18.30. 
Työpajat alkavat Reiki-kurssilla lokakuussa la-su 19.-20.10. ja jatkuvat itsetuntemukseen liittyvillä aiheilla joka kuukausi jonkun kurssin muodossa. Marraskuussa on Sisäinen lapsi la-su 16.-17.11.

Olen käynyt läpi yli 10 vuotta omia traumojani ja ehdollistumiani, ohjelmoitumisiani, availlut lukituksiani ja löytänyt kaiken sen kautta itseäni koko ajan enemmän.  Olen osallistunut jos jonkinlaisille kursseille ja koulutuksiin, penkonut ja tonkinut omaa elämääni ja itseäni myös itsekseni tai kollegoideni ja ystävieni kanssa toisiamme auttaen. Haasteet ovat muuttuneet matkan varrella, eivät toki poistuneet, mutta vastaan niihin eri tavoin kuin aiemmin. Koen olevani kaiken aikaa aidompi, eheämpi ja enemmän jalat maassa sekä myös hengessä vahvempi. Elämä tuntuu aina vain ihmeellisemmältä.

Tampereen kurssikokonaisuus, jonka aloitan Reiki-kurssista, jatkuu itsetuntemuksen syventämiseen monin eri aihein. Ensimmäisenä perehdytään Sisäinen Lapsi -käsitteeseen. Omaa sisäistä lastaan on tosi hyvä hoitaa Reikillä, energialla ja muutenkin huomioiden sitä. Kurssit ovat viikonlopun kestäviä, joskus ehkä pitkiä viikonloppujakin.
Itsetuntemusta syvennetään koko ajan enemmän pitkin talvea. Sisäisen Lapsen lisäksi aiheina ovat mm. henkisyys, tunteet ja keho, ihmissuhteet, persoonallisuustyypit, jälleensyntymä eli menneet elämät, jne. Kurssikokonaisuus huipentuu kesällä 2014 viikon kestävään retriittiin, jossa yhdistellään talven aikana käytyjä asioita.
Menetelminä kursseilla ovat keskustelut, kuunteleminen, hiljentymiset, mielikuvaharjoitukset, äänityöskentely, liike, piirtäminen, peilaaminen, ryhmä- ja parityöskentely, jakaminen. 

Uskon, että näillä eväillä saadaan todella hyviä ja antoisia kohtaamisia, kuulluksi tulemisen kokemuksia ja osallistujien vahvistumista kerta kerralta enemmän. 

Vaikka puhun kurssikokonaisuudesta, jokaiselle kurssille voi osallistua erikseenkin. Parhaan hyödyn kursseista saa osallistuessaan jokaiselle kurssille.



keväällä 2014 Itsetuntemus-kurssit jatkuvat:

lauantai 18.- sunnuntai 19.1. 

lauantai 15.- sunnuntai 16.2.

lauantai 15.- sunnuntai 16.3.

lauantai 12.- sunnuntai 13.4.

lauantai 17.- sunnuntai 18.5.

tiistai 24.6. – maanantai 30.6. Viisi päivää kestävä retriitti, jossa kaikkia aiempia aiheita yhdistellen tutkaillaan omaa elämää ja opetellaan uudenlaisia tapoja toimia. Mahdollisuus lisätä haluttaessa kaksi ylimääräistä päivää.



No comments:

Post a Comment