Friday, December 30, 2016

Herätys myötätuntoon ja välittämiseen

Laitetaan ilmoille meditaatio/rukouskutsu meidän suomalaisten ja Suomessa asuvien myötätuntoon ja välittämiseen heräämiseksi. 
Tapahtuma alkaa tänään 29.12.2016 ja jatkuu 6.1. klo 24 saakka. 

Inhimillisyyteen kuuluu monenlaisia tunteita ja asioita. Tässä on tarkoitus jalostaa yhteisöllisyyttä, myötätuntoa ja toisistamme välittämistä ja sitä kautta luoda hyvää ja onnellisuutta meissä kaikissa.

Maamme hallinto ja tila ajatteluttaa ja puhuttaa meitä kaikkia tai toiset sulkevat siltä silmänsä ja korvansa, koska eivät kestä ajatella asiaa masentumatta tai tulematta vihaiseksi. 

Peilaamme toisillemme omaa sisäisyyttämme ja arvostuksiamme omien tunteidemme, ajattelumme ja toimintamme avulla. Kohtaamisissamme toimimme peileinä toisillemme ja peilit näyttävät monenlaisia asioita.

Poliitikkomme, maamme hallinto ja raharikkaatkin ovat suomalaisia tai ainakin Suomessa ja he peilaavat meille kirkkaasti sisäisiä ja ulkoisia arvojamme.
Samoin peilaavat arvojamme myös maahamme muuttavat ulkomaalaiset olivat he pakolaisia tai muuten maahan muuttavia henkilöitä.

Yhteisöllisyys maassamme on ollut hukassa jo kauan ja ylikorostunut yksilöllisyyden ja rahallisen menestyksen palvonta ovat voimissaan.

Tutkimuksen mukaan meillä suomalaisilla on petrattavaa myötätunnon ja välittämisen saralla. http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016101722474066_uu.shtml

Jos tunnet kutsun herättää itsessäsi, maassamme, kansalaisissamme ja kaikissa, jotka Suomea asuttavat, myötätuntoa, toisistamme välittämistä ja yhteisöllisyyttä, liity joukkoomme ja kutsu lisää myötätuntoon herääjiä tässä kauniissa maassamme.

Menetelminä ovat myötätuntoa ja yhteisöllisyyttä herättävät ja vahvistavat jutut:
- meditaatio
- rukous
- kiitos
- kannustus
- innostus
- myötätuntoinen ja rakkaudellinen toiminta
- toistemme auttaminen

Keksi lisää menetelmiä ja lisää tämän tapahtuman keskusteluihin.

Tämä on kannustustapahtuma ja pidämme kommentit sellaisina.

Jokaiselle päivälle tänä aikana lisätään yksi selkeä ohjeistus ehdotus myötätuntoisen ajattelun lisäämiseksi, voit käyttää sitä omassa päivässäsi, jos tahdot. Voit hyvin tehdä omanlaisesi myötätuntoharjoituksesi. Meissä jokaisessa asuu myötätunto ja sitä on mahdollista herätellä ja voimistaa.

Muistamme, että myötätunto ja rakkaus eivät tarkoita kynnysmatoksi asettumista vaan se on aitoa itsestä ja lähimmäisestä välittämistä ajatuksin, sanoin ja teoin. Välittäminen kannattaa aloittaa lähellä olevista, koska sen me voimme tehdä pienillä tai isoilla jokapäiväisillä teoillamme ja olemisellamme. Se on siis toteutettavissa, voimme vaikuttaa, voimme toimia ja luoda hyvää ja se saa meidät voimaan paremmin, tuntemaan tyytyväisyyttä ja onnellisuutta.

Tapahtuma on maksuton ja helppo toteuttaa yksin ja yhdessä ryhmien kanssa.


Ensimmäisen päivän harjoitusehdotus:

Tänään alkoi heti herättyäni pyöriä mielessäni Havaijilainen Ho'oponopono rukous: Minä rakastan sinua. Olen pahoillani. Anna minulle anteeksi. Kiitos.


-Minä rakastan sinua Elämä ja Suomi, suomessa asuva kansa ja minua.
-Olen pahoillani, että näen sinut ja minut tai olen luonut sinut ja minut myötätunnottomaksi ja yksilöllistä egoa ja omaa etua ajavaksi mielessäni.
-Anna minulle anteeksi, että niin on tapahtunut.
-Kiitos, että saan pyytää ja antaa anteeksi, kiitos, että saan oppia tuntemaan enemmän myötätuntoa ja rakkautta jokaista maassamme asuvaa olentoa kohtaan. Kiitos, että saan muistaa Sinut jokaisessa olennossa - Sinut, josta Elämän Hengitys ilmentyy.

Toisen päivän harjoitusehdotus


Vaihtoehtoisesti tee omanlaisesi harjoitus, mutta tee jotain myötätuntoa herättelevää.

Jokaisella on varmasti joku, jota kohtaan tuntee epämukavia tunteita: pelkoa, inhoa, katkeruutta, kateutta, vihaa, kostonhalua, omistushalua, mustasukkaisuutta, kärsimättömyyttä, turhautumista, …

Jos olet niin onnekas, että et löydä tämän hetken elämästäsi ketään toista ihmistä, jota kohtaan tuntisit edes hienoisinta ikävää tunnetta, valitse itsesi tai jokin henkilö menneisyydestä tai maailmalta. Liian haastavaa henkilöä ei kannata valita ensimmäisiin tällaisiin harjoituksiin.


Ajattele häntä hetken, mieti mikä hänessä tai teidän välisessä suhteessanne pelottaa, suututtaa…..
Tässä kohden on turha ryhtyä erittelemään liikaa tai menemään kovin syvälle niihin negaatioihin, mutta sen verran, että saat selkeän tuntemuksen epämukavuudesta välillänne. Toimitte peileinä toisillenne mikä ikinä välisenne energia onkaan.

Sitten kuvittele tai ajattele hänet pieneksi lapseksi, joka on kokenut jotakin ikävää. Jos valitsit henkilöksi sellaisen, joka on tehnyt sinulle jotain ikävää lapsena, voit joko yrittää tai vaihtaa henkilön helpommaksi ja harjoitella sellaisella henkilöllä vasta sitten, kun olet tarpeeksi valmis siihen.

Suurin osa ihmisistä tuntee helposti myötätuntoa lasta kohtaan. Meistä jokainen on ollut joskus lapsi ja kokenut maailman lapsen kantilta ja tiedämme, että maailma ja sen ihmiset näyttävät kovin isoilta ja ehkä jopa pelottavalta, vaikkakin ihmeelliseltä ja uteliaisuutta herättävältä.

Katso nyt tätä henkilöä lapsena ja koeta löytää myötätunto sitä kautta. Laajenna myötätunto sitten aikuiseen kohteeseesi. Harjoittele tätä useita kertoja päivän mittaan. Jokainen harjoitus voi olla kestoltaan muutaman hetken tai minuutin.

Myötätunto ja sääli ovat eri asioita. Myötätunto näkee ja kuulee, tuntee, eli myötätuntee ja antaa toisen olla sellainen kuin on, mutta ei huku toisen tunteeseen. Sääli surkuttelee ja voi yrittää kieltää tai hukkua toisen tunteeseen. Varmasti sille erolle on parempikin selitys, mutta tässä tämä riittää.

No comments:

Post a Comment